INTERIOR DESIGN MAGAZINE

Home HOUSES GETTING BACK TO NATURE

GETTING BACK TO NATURE

Like a  wooden container on the land, this rectangular house is a reinterpretation of the New Zealand building tradition – the crafting of wood – with structure, cladding and joinery made by cypress and pine plywood boards.

The central living room, open to the outside and the sun, with Bi-fold glass doors that can be drawn back so the living room becomes a veranda providing shade. A large fireplace allows winter occupation; the open bathroom with slatted timber floor and the movable bath on wheels allow the rituals of showering and bathing to become an experience connected to nature.

In this way the bach attempts to capture the essential spirit of the New Zealand holiday in the landscape.

Project by: Crosson Architects, New Zeeland – Auckland

Pictures © Crosson Architects